Kreativ med stop-motion

I Leseplaneten 3/2022 kan du lese og lære om animasjonsteknikken stop-motion. Det er en aktivitet som er moro for store og små.

Stop-motion handler om å gjøre bilder levende. Teknikken er brukt i filmer som klassiske Flåklypa Grand Prix, Sauen Shaun, Wallace and Grommit, Coraline, og A Night before Christmas for å nevne noen. I bladet lærer leserne om hva teknikken går ut på og hvordan de selv kan lage stop motion-film. Her har vi laget en kortversjon av innslaget - i stop-motion, selvfølgelig!

For å lage selve filmen, trenger man en innspillingsapp og nettbrett eller smartelefon. Det finnes flere app’er å velge mellom som: Stop Motion Studio, iStopMotion, iMotion, I can Animate, Aardman Animator. Har man ikke har tilgang til dette, er det likevel mye moro å gjøre! I bladet lærer man nemlig om storyboard og å får tips til å lage historier.

Eksempler på stop-motion filmer, kan du se på YouTube-kanalen til Nowhereland som Signe-Lill jobber med.

Kreativ for og med barn

Innslaget om stop motion er laget med hjelp fra grafisk designer og illustratør Signe-Lill Valkvæ. Hun jobber med illustrasjon til magasiner og utsmykning. I tillegg underviser hun skoleklasser i animasjonsfilm.

Med designbyrået Nowhereland lager hun forskjellige kunstprosjekt rettet mot barn. Et av prosjektene er Animationslaboratoriet, hvor barn og unge lærer om stop-motion.

Signe-Lill holder til i København, men er opprinnelig fra Ålesund, og tar ofte med seg inspirasjon fra naturen inn i arbeidene sine.

Previous
Previous

Jubileumsforfatter

Next
Next

Ekspert på ekle fakta